اوکراین مدعی شد: ۱۱ هزار نیروی کره شمالی به کمک روسیه آمدند کاهش ارزش نرخ دلار در آستانه انتخابات ریاست جمهوری درخواست آمریکا از ایران برای عدم پاسخ به رژیم صهیونیستی تعداد شهدای لبنان به ۳ هزار و ۲ نفر رسید (۱۴ آبان ۱۴۰۳) شمار نظامیان زخمی رژیم صهیونیستی به پنج هزار و ۲۶۱ نفر رسید پیش‌نویس قطعنامه جدید آتش‌بس در غزه روی میز شورای امنیت تا رفع فیلترینگ فقط یک روز باقی‌ مانده است؟ عارف بخشنامه به‌کارگیری جوانان و زنان در سطوح مدیریتی را ابلاغ کرد ۱۰ دلیلی که هریس یا ترامپ هرکدام شانس رئیس‌جمهورشدن دارند پزشکیان به جمهوری آذربایجان سفر می‌کند (۱۴ آبان ۱۴۰۳) پوتین با وزیر خارجه کره شمالی دیدار کرد+فیلم هریس در ۴ ایالت کلیدی از ترامپ پیش افتاد اتحادیه اروپا و کره‌جنوبی مدعی ارسال تسلیحات از سوی کره‌شمالی به روسیه شدند تاکید عراقچی بر پاسخ به هرگونه تجاوز به حریم امنیتی و سرزمینی ایران تجهیز تهران با ۱۳۰۰ اتوبوس و ۳۹ کیلومتر خط مترو جدید ایران به گزارش ادعایی تلاش ترور مقامات رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد آیت‌الله علم‌الهدی: مسئله مقاومت تنها یک جریان سیاسی علیه استکبار نیست| بنیان فکری نخبگان باید مبتنی بر شناخت عمیق مسائل باشد دفتر رئیس جمهور: از اظهارات امروز پزشکیان برداشت نادقیقی شد رزمایش مرکب در دریای خزر پایان یافت گسترش روابط؛ محور گفت و گوی وزرای کشور ایران و عراق ۳۱ هزار روستای کشور خالی از سکنه شده است شهادت خلبان سانحه بالگرد در زرین‌دشت فارس (۱۴ آبان ۱۴۰۳) اژه‌ای: احکام جایگزین حبس نباید موهِن و تمسخرآمیز باشد فرمانده نیروی زمینی سپاه: اقدامات تروریستی جنوب شرق با هدایت سرویس‌های امنیتی دشمن است عراقچی در پاکستان چه خواهد کرد؟ تأکید جانشین فرمانده کل انتظامی بر دیپلماسی همراه‌سازی کشور‌های همسایه در مقابله با قاچاق موادمخدر پزشکیان: با جنگ تمام عیار اقتصادی مواجه هستیم سخنگوی وزارت خارجه: به هر چه که برای دفاع از ایران لازم باشد، مجهز خواهیم شد | سفر گروسی به ایران در دستور کار است معاون اول رئیس‌جمهور: اموال مازاد و راکد با دقت نظر و سرعت مناسب واگذار خواهد شد
سرخط خبرها

خبر جدید از طراحی و ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای بومی| اسلامی: گسترش بهره‌برداری از فناوری هسته‌ای در دستور کار است

  • کد خبر: ۱۲۷۶۲۳
  • ۰۸ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۲
خبر جدید از طراحی و ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای بومی| اسلامی: گسترش بهره‌برداری از فناوری هسته‌ای در دستور کار است
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: سازمان انرژی اتمی در راستای اجرای سند راهبردی ۲۰ ساله؛ گسترش بهره‌برداری از فناوری هسته‌ای در سطح کشور را در دستور کار خود قرار داده است.  

به گزارش شهرآرانیوز، محمد اسلامی معاون رئیس‌جمهور در بدو ورود به استان کرمان با حجت‌الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی، نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان دیدار و گفتگو کرد.   

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در حاشیه حضور در جمع مسئولان و خبرنگاران رسانه‌های استانی اظهار کرد: سازمان انرژی اتمی در راستای اجرای سند راهبردی ۲۰ ساله؛ گسترش بهره‌برداری از فناوری هسته‌ای در سطح کشور را در دستور کار خود قرار داده است.  

اسلامی افزود: یکی از نکات مهم این است که بتوانیم با توجه به ظرفیت‌های هر استان و بر اساس برنامه‌هایی که تدوین کرده‌ایم، طرح استفاده از فناوری هسته‌ای را عملیاتی کنیم؛ در این مسیر لازم است نتایج تحقیقات خود را با سرعت بالاتری به سمت صنعتی شدن پیش ببریم.  

معاون رئیس‌جمهور گفت: در استان کرمان می‌توانیم سهم بزرگی در توسعه و کاربرد فناوری هسته‌ای در حوزه معادن و در بخش کشاورزی داشته باشیم و استفاده از فناوری هسته‌ای با توسعه کاربرد پرتو‌ها بر روی محصولات کشاورزی را در این استان هدف‌گذاری کرده‌ایم.  

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران بیان کرد: در این سفر تمرکز خود را روی  کاربرد پرتو‌ها بر روی محصول استراتژیک پسته گذاشته‌ایم و نتایج تحقیقات ما در زمینه استفاده از پلاسما در این حوزه وارد مرحله صنعتی شده است و به منظور سم‌زدایی باغ‌های پسته اقداماتی انجام شده و نتایج نشان می‌دهد استفاده از پلاسما بر روی آب و خاک باغ‌های پسته تاثیرات موثری داشته و این طرح قابلیت اجرا در باغ‌های پسته با مشارکت مردم و بخش خصوصی را دارد.  

اسلامی تاکید کرد: همچنین شاهد اثرات بسیار مهم پلاسما بر روی محصول پسته هستیم به طوری‌که موفقیت‌هایی در زمینه مبارزه با سم آفلاتوکسین کسب کرده‌ایم.  

معاون رئیس‌جمهور توضیح داد: این آفت موجب بروز ضایعاتی بر روی محصول شده و همچنین تاثیرات منفی در صادرات پسته داشته است، بر اساس این طرح سامانه‌هایی طراحی شده که در خطوط تولید و فرآوری پسته مستقر می‌شود و با استقرار آن‌ها می‌توان سم‌زدایی محصول را انجام داد. این سامانه می‌تواند آفت‌پذیری پسته را از بین برده و همچنین بر ماندگاری و ظرفیت نگهداری این محصول بیافزاید.  

اسلامی بیان کرد: این سامانه می‌تواند بر روی اقتصاد محصول پسته و کسانی‌که در عرصه تجارت این محصول فعالیت دارند، تاثیرگذار باشد و نقش موثری ایفا کند. در تلاشیم با همکاری دست‌اندرکاران، کارخانه‌ای که سال‌ها تعطیل بوده را با استفاده از فناوری نوین دوباره وارد فاز تولید کنیم و امیدوارم سامانه پلاسما در این کارخانه مستقر شود و پسته‌کاران نیز بتوانند از آن استفاده کنند و این طرح را در مقیاسی که مورد نظر است؛ گسترش دهیم.  

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اظهار کرد: این طرح در مرحله نخست با اثبات خود، کار را آغاز خواهد کرد و با معرفی آن، همه فعالان در این عرصه در جریان فواید این سامانه قرار خواهند گرفت و پس از اعتمادسازی، نسبت به گسترش این سامانه در ظرفیت‌های گوناگون و مورد نیاز در استان اقدام خواهیم کرد.  

وی درباره افزایش گستره استفاده این سامانه بر روی سایر محصولات کشاورزی نیز توضیح داد: به منظور استفاده از این سامانه بر روی محصول خرما نیز مطالعاتی انجام شده که برای این محصول باید از سامانه‌های پرتودهی گاما استفاده شود، زیرا خرما محصولی آسیب‌پذیر است و بسیار زود دچار آفت می‌شود و ضایعات فراوانی دارد و حتی کشور‌هایی که خرمای ایران را خریداری می‌کنند (براساس اطلاعات جمع‌آوری شده)، آن را در کشور‌های خارجی پرتودهی می‌کنند و سپس در کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ درحالی‌که می‌توانیم پرتودهی را در محل تولید انجام دهیم و به همین منظور طراحی و ساخت سامانه‌های پرتودهی داخلی را آغاز کرده‌ایم و این سامانه‌ها را در کشور گسترش می‌دهیم.  

اسلامی تاکید کرد: در واقع ۳ کانال مرکزی محصول در استان کرمان وجود دارد که شامل محصولات صیفی، پسته و خرما می‌شود و برای هرکدام از محصولات با کارکرد‌های متفاوت پیش‌بینی و برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده و امیدواریم در آینده این طرح‌ها با حمایت استاندار به ثمر برسد و مردم از ثمرات آن بهره‌مند شوند.  

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: استان کرمان دارای ظرفیت خاص و فوق‌العاده‌ای است و باید توجه داشت در سالیان گذشته از پرتودهی بر روی حبوبات استفاده می‌شده، اما در مقیاس کم و محدود بوده است، اما در واقع این طرح به‌خوبی معرفی و به کارگیری نشده است. در راستای گسترش این سیاست و تاکیداتی که در دولت سیزدهم و از سوی رییس جمهور وجود دارد و همچنین بر اساس سند راهبردی ابلاغ شده، این مسیر برای ما تبدیل به تکلیف شده و به همین دلیل بر تحقیقات خود سرعت داده و نتایج آن را به سمت صنعتی‌سازی پیش‌بردیم و اکنون صنعتی‌سازی‌ها در حال سرعت گرفتن است و در مدت زمان کوتاهی تاثیرات آن در اختیار جامعه قرار می‌گیرد.  

اسلامی اضافه کرد: این موضوع را نیز در حوزه برق دنبال می‌کنیم چراکه تاکنون در زمینه ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای اقدامات کافی صورت نگرفته بود که خوشبختانه نسبت به طراحی و ساخت نیروگاه‌های بومی اقداماتی انجام شده است و در نظر داریم تا کشور را بیش از پیش از ظرفیت فناوری هسته‌ای بهره‌مند سازیم و این مساله در اصل تکلیف ما محسوب می‌شود و باید بدانید استان کرمان یکی از قطب‌هایی است که در طراحی ۱۲ منطقه‌ای که قرار است از فناوری هسته‌ای بهره‌مند شود، در نظر گرفته شده است و در این استان چند نقطه کانونی پیش‌بینی خواهد شد.  

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تصریح کرد: استاندار کرمان از این طرح‌ها و پروژه‌ها حمایت می‌کند و باید فضا و امکاناتی فراهم شود که چنین طرح‌هایی جذب شود، زیرا هرچه سرعت جذب طرح‌ها و پروژه‌ها بالاتر باشد، طبیعی است زودتر به نتیجه خواهد رسید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->